Завершено роботу над фільмом, що вийде у прокат під назвою «Фортеця Хаджибей» (реж. Костянтин Коновалов)
Завершено роботу над фільмом, що вийде у прокат під назвою «Фортеця Хаджибей» (реж. Костянтин Коновалов) Кінопроекти

Днями очікується перегляд кінокартини Радою з державної підтримки кінематографії. Надаємо офіційну довідку щодо кінофільму.

 

НАЗВА: Фортеця Хаджибей

НАЗВА ПІД ЧАС ВИРОБНИЦТВА “Пам’ять сонця”

ФОРМАТ: повнометражний художній фільм

ЖАНР: пригоди, історичний, істерн

ВИРОБНИЦТВО: Одеська кіностудія, за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України

МІЖНАРОДНІ КО-ПРОДЮСЕРИ: Georgian International Film (Грузія), AISI film (Туреччина)

УКРАЇНСЬКІ КО-ПРОДЮСЕРИ: Національна кіностудія ім. О.Довженка, Тернопільська кінокомісія, Інсайт Медіа.

ПЕРІОД ВИРОБНИЦТВА: грудень 2018 - травень 2020рр.

ПРОГНОЗОВАНА ДАТА ПРЕМ’ЄРИ: жовтень 2020р.

 

Автори фільму: 

Режисер-постановник: Костянтин Коновалов

Сценарій: Євген Тимошенко, Костянтин Коновалов, за участю Мірзи Давітая

Оператор-постановник: Володимир Гуєвський

Художник-постановник: Володимир Філіппов

Композитор: Мустафа Язиджіолу

Продюсери: 

Генеральний продюсер Андрій Осіпов (Україна)

Креативний продюсер Заза Урушадзе (Грузія)

Юрій Калиновський (Україна)

Мірза Давітая (Грузія)

Ердал Кучук (Туреччина) 

Ондер Асру (Туреччина)

Виконавчий продюсер Олександр  Омельянов (Україна)

 

В ролях: Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаер Окур, Олег Симоненко, Олександр Половець, Георгій Делієв, Дмитро Рибалевський, Денис Фалюта, Сюхан Самьєлі, Вячеслав Український, Володимир Міняйло, Ігор Волосовський, Анатолій Дриженко, Ірина Новосьолова.


 

АНОНС

Козак Андрій має передати важливу інформацію у Стамбул. Для цього йому треба визволити з темниці батька своєї коханої – турецької красуні Фатіми. Молоді люди відважуються на ризиковану операцію. 


 

СИНОПСИС

XVIII сторіччя, Росія веде війну проти Османської імперії. Задунайські козаки виступали союзниками османів. Коли їм до рук потрапляє важлива військова інформація, отаман має передати її до Стамбулу – султану особисто. 

В цьому може допомогти комендант останньої турецької фортеці Хаджибей – Ахмет-паша. Саме йому Андрій має передати листа. Але фортецю захоплюють російські війська, Ахмет-паша потрапляє до темниці. Уникнути полону вдається його єдиній дочці – красуні Фатімі. Андрій і Фатіма знайомляться у важких обставинах, і мають вирішити, як чинити далі. 

В цей час до порту Хаджибей прибуває грузинський мандрівник Йорам – він привіз унікальну лозу, щоб виростити виноградник. Також він має старовинний келих, який віддав йому дядько Тимош. Цей келих колись належав славетному Д’Артаньяну і, за словами дядька Тимоша, ця річ має врятувати життя Йораму.

На чорноморському узбережжі сміливий та чесний Йорам одразу потрапляє в складну ситуацію з російськими солдатами, і погоджується допомогти Андрію та Фатімі. В нього є ще одна важлива причина – Йорам знайомиться з українською красунею Катрею, чий батько, пан Данило, теж у російській темниці.

Разом молоді люди розробляють і реалізують відчайдушний план... 

Фільм знятий у традиціях золотого фонду Одеської кіностудії: кінострічка для сімейного перегляду про дружбу і кохання, боротьбу добра і зла, шляхетність і підступ. Динамічний сюжет, бойові сцени, фехтування, вибухи, постріли, верхова їзда, чудові костюми, детальний реквізит - усе це занурює глядача в історію кінця  XVIII століття.

 

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.