Тасин (Розов) Георгій Миколайович
Тасин (Розов) Георгій Миколайович 23.03.1895 — 05.05.1956

Георгій Миколайович народився 23 березня 1895 року в м Шум’яч Могилевської губернії.

У 1917 році закінчив Петроградський психоневрологічний інститут.

З 1918 року — літературний співробітник і редактор ряду київських газет і інструктор Політуправління Червоної Армії.

З 1920 року — голова Київського окружного Фото-кінокомітету,

1922 році — перший директор і режисер (1925–1927) Ялтинської кінофабрики ВУФКУ.

1923–1924 — директор Одеської кінофабрики.

1924–1925 роках — режисер правління ВУФУКУ в Харкові і організатор і редактор-постановник кіножурналів «Маховик» і «Кінотиждень» (Харків).

У 1928–1941 роках — режисер Одеської кіностудії.

У 1941–1943 роках — режисер Ташкентської кіностудії.

У 1944–1956 роках — режисер Української студії хронікально-документальних фільмів (Київ), відповідальний редактор кіножурналу «Радянська Україна».

Пішов з життя 6 травня 1956 року в Києві.

Фільмографія:

Режисер

  • 1941 Дочка моряка
  • 1938 Кармелюк
  • 1937 Назар Стодоля
  • 1934 Велика гра
  • 1932 Атака
  • 1930 Гість з Мекки
  • 1928 Джиммі Хіггінс
  • 1928 Нічний візник
  • 1927 Муть
  • 1926 Алім Кримський розбійник
  • 1926 Ордер на арешт
  • 1924 Октябрина

Сценарист

  • 1942 Вчителька Карташова (короткометражний)
  • 1938 Кармелюк
  • 1932 Атака
  • 1928 Джиммі Хіггінс
  • 1925 Арсенальці
  • 1924 Октябрина
Сокращенная версия логотипа OFS UK-01 Created with Sketch.