29 вересня «Жива ватра» Остапа Костюка виходить в прокат

29 вересня 2016 року стартує довгоочікуваний прокат документального фільму «Жива ватра» Остапа Костюка, повідомляє Docudays UA.

Український режисер більше 10 років вивчав гуцульську культуру і його дебютна повнометражна картина стала певним підсумком цього дослідження.

Знімальна група протягом чотирьох років вела кіноспостереження за героями фільму. Це життя трьох чоловіків різних поколінь, які живуть в українських Карпатах. 82-річниий Іван на самоті доживає віку. Недавно поховавши дружину, він і сам готується до похорону. 39-річний Василь керує тваринним господарством і вигодовує молодняк овець, тоді як 10-річний Іванко починає нове житя в школі-інтернаті в райцентрі. Приходить весна й усі троє піднімаються в гори вслід за вівчарським покликанням, якому все важче слідувати в сучасному світі.

«Фільм об’їхав більше двадцяти кінофестивалів у різних країнах світу та отримав багато престижних нагород. Але у своїй країні фільм демонструвався лише чотири рази. І на кожний із цих показів зали не могли вмістити всіх охочих. Я дуже радий, що нарешті є можливість показати фільм усім тим, хто так чекає цієї прем'єри в Україні», – говорить виконавчий продюсер стрічки Геннадій Кофман.

Серед відзнак цього фільму про життя вівчарів українських Карпат і спеціальний приз на найбільшому північноамериканському форумі неігрового кіно Hot Docs у Канаді, і також нагорода за кращу операторську роботу на Salem Film Fest 2016 у США. Окрім цього «Живу ватру» побачили вже у Франції, Німеччині, Італії та Греції – у рамках програми показів проекту SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR. 

Від 29 вересня фільм «Жива ватра» можна побачити у кінотеатрах Києва, Харкова, Одеси, Львова, Луцька, Запоріжжя, Коломиї, Тернополя та Ужгорода

На фото – кадр із фільму

Docudays UA, 26 вересня 2016 року

ДОВІДКОВО

Документальна стрічка «Жива ватра» – переможець 4-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно, який відбувся 2012 року. 

Виробник – Національна кінематека України.

Фільм створено на державне замовлення. Бюджет – 1 млн. 199 тис. 352 грн.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.