Фільм Одеської кіностудії отримав нагороду міжнародного кінофестивалю!
Фільм Одеської кіностудії отримав нагороду міжнародного кінофестивалю! Події

Фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" (реж. В.Новак) отримав нагороду в номінації "Кращий художній фільм" міжнародного кінофестивалю CULT VALLEY GLOBAL CINEFEST! https://cultvalleyglobalcinefest.wordpress.com/result/

Фестиваль створив унікальну платформу для демонстрації кращих кінострічок світового кінематографа!

Нагадаємо, про що фільм!

Оповідь у фільмі ведеться від особи десятирічного хлопчика Женьки.

Маріуполь. Довоєнне життя в невеличкому українському місті, на березі Азовського моря, з добрим сімейним побутом, сварливими сусідами, самодіяльною оперою, з доносами в «енкаведе» і танцмайданчиком у міському саду, з гонінням за віросповідання і, певна річ, з любов’ю.

Сімнадцятирічні Фрося і Льончик кохаються першим палким коханням і мріють одружитися. Але Фрося українка, а Льончик єврей, дуже важко батькові дівчини породичатися з таким. Олексій Іванович добрий чоловік, але своєрідний православний вірянин. Як йому поступитися своїми переконаннями та пустити в сім’ю іновірця?

Трагікомічна ситуація обертається на користь закоханих. Звістка про вагітність Фросі змінює стан справ. Народилася дівчинка, Лорочка. І сталося це першого ж дня війни. Льончик пішов на фронт, заповівши Фросі берегти їхню донечку.

Курними вулицями невеличкого українського міста відступали радянські частини. Окупація. Розбомблений танцмайданчик, доноси, мародерство, фашистський терор стосовно євреїв; розстрілюють усіх, навіть дітей мішаної крові… На вівтар порятунку людського життя кожен із героїв тепер покладає свою болючу жертву – і Олексій Іванович, і Овсій Хавкін (Льончиків батько), і Фрося.

Підліток Женька під фінал картини виростає в дев’ятнадцятирічного юнака та закінчує свою оповідь уже за мирних повоєнних років. На подвір’я рідного дому, після десяти років сталінських таборів за зв’язок з німецьким офіцером, повертається постаріла Фрося. Вона виконала чоловіків заповіт, урятувала їхню донечку, заплативши за це ту ціну, якої зажадали обставини.

Вітаємо команду з новою перемогою!

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.