Одеська кіностудія представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом стрічку Віллена Новака
Одеська кіностудія представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом стрічку Віллена Новака Події

Одеська кіностудія представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом стрічку Віллена Новака «Чому я живий» (назва під час виробництва «Тепер я турок, не козак…»). Кінофільм  виграв 11 пітчинг Державного агентства з питань кіно та отримав держпідтримку. Це є одним з наймасштабніших кінопроектів в Україні, який створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно і Міністерства культури та інформаційної політики України.

У кінокартині зображено побут довоєнного Маріуполя, непрості відносини співжиття різних національностей, справжня дружба і пристрасне кохання, події Другої світової війни, окупація, колабораціонізм. 

Автором сценарію фільму є письменник і драматург Євген Митько. Твір є автобіографічним – сам Євген Миколайович народився в Маріуполі у 30-ті роки та пройшов окупацію. Наприкінці 90-х років сценарист висловив бажання, щоб режисером картини виступив тільки Віллен Новак. Та понад 20 років сценарій чекав на реалізацію.

Режисер-постановник фільму – Віллен Захарович Новак – Народний артист України, кіноакадемік та член Національної академії мистецтв України. Його по праву вважають радянським та українським класиком кінематографа. Він зняв такі популярні картини, як «Вторгнення», «Дві версії одного зіткнення», «Гу-га», «Принцеса на бобах» та інші.

Як зазначають автори, фільм створено не з метою вразити, а щоб відкрити глибини людської душі. Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємної підтримки та любові. За жанром картина є трагікомедією. Вона розрахована на масову аудиторію та планується до широкого прокату.

Фільм уже має дистриб'ютора в Україні. Національна прем'єра планується восени 2021 року.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.