Перший український мультфільм було створено на Одеській кіностудії
Перший український мультфільм було створено на Одеській кіностудії Анонси

Ми впевнені, що для більшості з вас Одеська кіностудія - це дитячі та пригодницькі фільми, на яких ми виростали. Але, повірте, за сторічну історію (навіть трохи більшу, це ми округлили) тут сталося стііііііільки подій, про які ви навіть могли і не здогадуватися!

Багато з фактів, які ми будемо вам презентувати, для нас теж були невідомими, тому впевнені, що вам теж буде цікаво дізнатися.

#ФактОК

Історія української анімації розпочалася у 1927 році, коли на Одеській фабриці художник-аніматор В'ячеслав Левандовський створив ляльковий мультфільм «Казка про солом'яного бичка», за мотивами одноіменної казки Олександра Олеся.

Стрічку було знято методом розшарнірених площинних маріонеток.

Фільм вважається втраченим, від нього лишилися лише деякі кадри, що були надруковані в газетах, журналах та книгах.

Олександр Шимон з Харкова так згадував про фільм: «Нам довелося бачити кілька мультиплікаційних персонажів… Маленькі паперові фігурки тварин, що складаються з шарнірно з'єднаних частин, вони і тепер дивують своєю виразністю і філігранністю технічного виконання, чудово відтворюючи ілюзію руху».

2017 року до 90-річчя української анімації 20 митців з різних регіонів України втілили солом'яного бичка кожний у своєму стилі для ролика у рамках ініціативи «90 років української анімації».

Такі-от новини)

А щоб дізнатися більше про кіностудію, можете завжди записатися до нас на екскурсію за номером телефону

0676543494

або в дірект.

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.