Прем’єра кінопритчі «Повернення. Василь Кричевський» на Одеській кіностудії
Прем’єра кінопритчі «Повернення. Василь Кричевський» на Одеській кіностудії Анонси

В Одесі 4 листопада відбудеться прем’єра кінопритчі «Повернення. Василь Кричевський».

Студія "Телекон" "Телекон" і благодійний фонд "Дар" запрошують на показ фільму на Одеській кіностудій, аудиторія 226 (Одеса, Французький бульвар, 33) у суботу 4 листопада о 17.00.

До 150-річчя видатного українського митця Василя Кричевського проходить всеукраїнський тур прем'єрних показів стрічки «Повернення. Василь Кричевський» містами України.

У документальному фільмі знявся онук Василя Кричевського, майстер прикладного мистецтва Василь Лінде-Кричевський. Він приїжджав із США в Україну для зйомок, які проходили в Києві, Одесі, Харкові, Полтаві, Опішному, Каневі, Львові тощо.

Крім показу відбудеться пресконференція творців фільму: режисера Сергій Заболотний, продюсерки Валентина Подгорна , оператора-постановника Павел Попков. Модератор – кінознавець Ігор Жуков.

В Одесі Василь Кричевський жив і працював у 1925-27 рр. Всеукраїнське фотокіноуправління 1925 року запросило його на Одеську кіностудію стати консультантом і оформлювачем перших стрічок вітчизняного кіно. В Одесі Василь Кричевський співпрацював із видатними діячами українського кіномистецтва та оформлював 8 фільмів, серед яких були «Тарас Шевченко», «Тарас Трясило», «Борислав сміється» та «Звенигора» Олександра Довженка. До Одеси Василь Кричевський повернувся у 1936 році для художньо-історичного оформлення фільму «Назар Стодоля» за п’єсою Т. Г. Шевченка.

Афішу фільму створив Віталій Шостя – відомий графік-плакатист, член-кореспондент Національної академії мистецтв України.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.