Про роботу Одеської кіностудії під час війни, плани на майбутнє та віру в український кінематограф - в інтерв'ю голови правління ПрАТ "Одеська кіностудія" Андрія Осіпова у Новини.LIVE
Про роботу Одеської кіностудії під час війни, плани на майбутнє та віру в український кінематограф - в інтерв'ю голови правління ПрАТ "Одеська кіностудія" Андрія Осіпова у Новини.LIVE Анонси

До повномасштабного вторгнення з боку Росії Одеська кіностудія працювала над кількома проєктами, однак після 24 лютого 2022 року більшість з них довелося поставити на паузу. Сьогодні у кіномитців є багато планів на майбутнє, зокрема, очікується нова стрічка до 130-річчя видатного українського режисера Олександра Довженка. 

Про те, чим живе кіностудія під час війни, журналісти Новини.LIVE поговорили з директором Одеської кіностудії Андрієм Осіповим. 

Наразі кіноіндустрія в Україні перебуває у стані певної заморозки, довоєнні темпи довелося значно призупинити. Але попри це знімальний процес все ж триває, і нові стрічки виходять на екрани навіть під час війни. 

"За час повномасштабного вторгнення ми зробили три кінострічки, дві з яких були повністю за приватні кошти і одну — за державні. Зокрема, це українсько-болгарський фільм "Край ріки" та альманах фільмів Кіри Муратової "Короткі зустрічі", які зняли фіналісти кінематографічного конкурсу", — сказав Андрій Осіпов. 

Зараз Одеська кіностудія перебуває у стані підготовки до знімального процесу великого національного фільму з робочою назвою "Режисер". Стрічка присвячена Олександрові Довженку та розповідатиме про Одесу 1920-х років. 

"Це НЕП, джаз, бокс. Епоха письменників, молодого кіно. Це історія, яка відбувалася саме тут і присвячена тому, як Олександр Довженко в Одесі став всесвітньо відомим режисером. Це досить символічно, адже цьогоріч виповнюється 130 років з Дня його народження", — наголосив кінопродюсер. Дуже знаково, що Довженко розпочав свою професійну карʼєру в Одесі, і перший фільм в історії кінематографа, який присвячений режисерові, буде зніматися саме тут. У стрічці будуть задіяні як міжнародні актори, так і вітчизняні зірки кіно. 

Повне інтерв'ю за посиланням:

https://odesa.novyny.live/odeska-kinostudiia-sogodni-shcho-chekaie-na-ukrayinskogo-gliadacha-159526.html

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.