"Військовий кутюр'є"
"Військовий кутюр'є" Кінопроекти

На Одеській кіностудії розпочалися зйомки документального короткометражного фільму «Військовий кутюр’є».

Творча група на чолі з українським режисером сербського походження Батою Недичем розпочала зйомки кінострічки. Як розповів Бата: «Ми хочемо показати світові справжню реакцію на війну сонячного та туристичного міста. Про те як рядки з пісні «Ти одесит, Мішка, а він не плаче і не втрачає бадьорість духа…» стали рефреном для тисяч одеситів. Про тих, хто вже зранку 24 лютого визначився зі своєю гражданською позицією і довів її не стільки публікаціями в соцмережах, скільки конкретними діями на допомогу армії та теробороні».

Головним героєм стрічки, через якого можна простежити зміни в пріоритетах і незмінні людські цінності, став відомий одеський дизайнер Віталій Узун, який з перших днів війни переобладнав своє ательє на пошив спочатку термобілизни для прикордонників і пов’язок для тероборони та закликав приєднатися до руху усіх колег, яким він пообіцяв надати безплатні лекала.

За перший тиждень роботи він отримав запит на пошив бронежилетів. Віталій поділився, що ніколи раніше не відшивав таких виробів. За ніч він розробив лекала і відшив пробну модель. За наступну добу він вдосконалив крій аби робити на 20% більше, ніж звичайні моделі, та відшивати броніки, які ідеально сідають на будь-який розмір чи зріст. Військові вже оцінили зручність та якість його виробів.

Виробництво Odesa Film Production.

Автор сценарію - Юлія Верба

Режисер-постановник - Бата Недич

Другий режисер - Надія Рибакова

Оператор - Сергій Колбінєв

Художник з гриму - Тетяна Котовська

Другий художник - Євген Стоєв

Композитор - Макс Горовенко

Продюсери Андрій Осіпов, Олександр Панчак, Бата Недич, Анна Дочева

У головній ролі Віталій Узун.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.