19 липня відбулось спецпогашення поштового блоку, випущеного Укрпоштою до 100-річчя Одеської кіностудії
19 липня відбулось спецпогашення поштового блоку, випущеного Укрпоштою до 100-річчя Одеської кіностудії Події

У п’ятницю, 19 липня, на Одеській кіностудії відбулась урочиста церемонія презентації та спецпогашення поштового блоку (з 2-х марок), випущеного Укрпоштою на честь святкування її 100-річного ювілею.  Також відбулась презентація пам’ятної монети, від Нацбанку України..

«Я дуже радий бачити усіх вас у цієї залі. Кожен з нас сьогодні стане свідком історичної події – спецпогашення поштового блоку, який було випущено до 100-річчного ювілею кіностудії.  Випуск спеціальної марки на державному рівні та випуск Національним банком монети свідчить про те, що сторіччя Одеської кіностудії це справа загальнодержавна і це свято для всієї країни», - зазначив Голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

«Сьогодні ми принесли подарунок. Сувенірний буклет: конверт, марку та монету - це наша спільна робота з Національним банком України. Я впевнений, що це буде користуватися попитом і, дай Бог, щоб у нас була нагода відсвяткувати 200-річчя Одеської кіностудії», - промовив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На поштових марках блоку зображені «Вхідні ворота» і «Перший павільйон» кіностудії, яка зняла понад 500 фільмів й подарувала глядачам великі кінокартини.

«На честь сторіччя легендарної Одеської кіностудії Національний банк України 14 травня цього року випустив в обіг пам'ятну монету, у такий спосіб вкарбувавши цю знаменну подію у світову нумізматичну програму, – повідомив представник НБУ в Одеській області Володимир Підіпригора. – Перші пам'ятні монети України побачили світ лише у 1995 році. Менше ніж за чверть століття Національний банк ввів у обіг понад 800 пам'ятних монет на різноманітну тематику. Зараз монети випускаються у 34-х серіях і знайомлять з духовними скарбами, традиціям, спадщиною нашого народу, пам'ятками культури видатними особистостями, героїчними подіями, світом фауни і флори, спортивними досягненнями тощо».

Він розповів, що пам’ятну монету "100 років Одеській кіностудії" виготовлено з нейзильберу, її тираж становить 40 тисяч штук. На аверсі монети зображено будівлю славетної кіностудії, а на тлі стилізованої кінострічки напис – «2019», заразом у нуль вписано добре відомий логотип кіностудії. На реверсі – стилізований напис року заснування кіностудії – «1919»; ретро-кінокамера та кінохлопавка.

Одеська кіностудія це не тільки старі та улюблені фільми: Місце зустрічі змінити не можна», "У пошуках капітана Гранта", "Десять негринят", "Зелений фургон", "Д'Артаньян і три мушкетери», тощо. Також це нові та сучасні технології, нові імена у сфері кінематографії. На заході був представлений молодий та талановитий режисер Діма Косигін, який презентував тізер до свого дебютного фільму «Полум’яна ріка».

«Я дуже радий сьогодні буди серед вас, бути причетним до такої знаменної події. Я – щаслива людина. «Полум’на ріка» - це мій дебютний фільм, який ми знімаємо завдяки тому, що в мій талант повірив Андрій Осіпов і зробив все можливе, щоб Одеська кіностудія підтримала мене в моїх починаннях», - зазначив Діма Косигін.

 

Нагадаємо, що у спецпогашенні поштового блоку взяли участь Голова правління ПрАТ «Одеська кіностудія» Андрій Осіпов, режисер фільму «Полум’яна ріка» Діма Косигін, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, представник НБУ в Одеській області Володимир Підіпригора.

 

 

 

 

 

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.