38 років тому пішов з життя Володимир Висоцький...
38 років тому пішов з життя Володимир Висоцький... Про нас говорять, ми говоримо

Саме в цей день, в 1980 році, пішов з життя легендарний поет, бард, актор, автор прозових творів і сценаріїв - Володимир Висоцький. З тих пір пройшло майже 40 років, але пам'ять про нього живе завжди в наших серцях.
За словами друзів і знайомих, Висоцький був людиною безмежного таланту, але при цьому, його доля була неймовірно складна. Він з легкістю підкорював серця шанувальників, жінок і колег, але до кінця свого життя він продовжував боротися за своє власне щастя. У його житті були і ті, хто засуджував його творчість, але цей факт не завадив Володимиру завоювати статус одного з найпопулярніших людей в країні.
Володимир Семенович народився і помер в Москві, але з Одесою і з Одеською кіностудією він тісно пов'язав свій життєвий шлях. Висоцький знявся в п'яти картинах Одеської кіностудії, серед яких найвідоміша - «Місце зустрічі змінити не можна». До речі, під час зйомок фільму Володимиру Семеновичу вдалося спробувати себе і як режисера, в момент від'їзду Говорухіна.
За своє творче життя Володимир Семенович написав понад 700 романів і віршів, більшість з яких співають і цитують кілька поколінь. Але згадують його не тільки за його твори. Для багатьох Висоцький - це, перш за все, капітан Жеглов з фільму «Місце зустрічі змінити не можна» або Гамлет на сцені Таганки ...

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.