Фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" відібрано до офіційної селекції Sunset Film Festival Los Angeles!
Фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" відібрано до офіційної селекції Sunset Film Festival Los Angeles! Події

Фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" (реж. В.Новак) відібрано до офіційної селекції Sunset Film Festival Los Angeles!

Кінофестиваль Sunset Film Festival Los Angeles шукає приховані діаманти, які великі фестивалі часто не помічають. Фестиваль демонструє роботи перспективних режисерів зі свіжими ідеями, щоб поділитися з аудиторією, яка жадає незалежного кіно.

У кінокартині зображено побут довоєнного Маріуполя, непрості відносини співжиття різних національностей, справжня дружба і пристрасне кохання, події Другої світової війни, окупація, колабораціонізм. Як зазначають автори, фільм створено не з метою вразити, а щоб відкрити глибини людської душі. Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємної підтримки та любові.

Автором сценарію фільму є письменник і драматург Євген Митько. Твір є автобіографічним – сам Євген Миколайович народився в Маріуполі у 30-ті роки та пройшов окупацію. Наприкінці 90-х років сценарист висловив бажання, щоб режисером картини виступив тільки Віллен Новак. Та понад 20 років сценарій чекав на реалізацію.

Режисер-постановник фільму – Віллен Захарович Новак – Народний артист України, кіноакадемік та член Національної академії мистецтв України.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.