Фільм Одеської кіностудії на International Filmmaker Festival of New York!
Фільм Одеської кіностудії на International Filmmaker Festival of New York! Події

У 2021 році Одеська кіностудія представила фільм "Чому я живий" (реж. В. Новак). Так сталося, що сюжет фільму дуже схожий на події українського сьогодення. Фільм був у прокаті, а зараз продовжує представляти нашу країну на міжнародних кінофестивалях. Одним із фестивалів став International Filmmaker Festival of New York, який включив кінострічку в офіційну селекцію.

International Filmmaker Festival of New York — це глобальна індустріальна подія, що проводиться щорічно в найзнаковішому центрі мистецтв у світі — Нью-Йорку. Щороку фестиваль IFFNY приносить до Нью-Йорка світові прем’єри фільмів з усього світу та дає американській аудиторії унікальні можливості відкрити для себе міжнародне кіно.

У кінокартині "Чому я живий" зображено побут довоєнного Маріуполя, непрості відносини співжиття різних національностей, справжня дружба і пристрасне кохання, події Другої світової війни, окупація, колабораціонізм.

Автором сценарію фільму є письменник і драматург Євген Митько. Твір є автобіографічним – сам Євген Миколайович народився в Маріуполі у 30-ті роки та пройшов окупацію. Наприкінці 90-х років сценарист висловив бажання, щоб режисером картини виступив тільки Віллен Новак. Та понад 20 років сценарій чекав на реалізацію.
Режисер-постановник фільму – Віллен Захарович Новак – Народний артист України, кіноакадемік та член Національної академії мистецтв України.

Фільм створено, щоб відкрити глибини людської душі. Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємної підтримки та любові. За жанром картина є трагікомедією.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.