Фінал зйомок фільму "Посмішка левиці"
Фінал зйомок фільму "Посмішка левиці" Події

Настав завершальний день знімального періоду художнього фільму «Посмішка левиці» (спільна робота Одеської кіностудії та кінокомпанії «Південь-Фільм») автора сценарію та режисера постановника Ігоря Козлова-Петровського.

Сюжет фільму оповідає про унікальну особистість — Генріха Бейзерта — засновника та першого директора одеського зоопарку; історії збереження та порятунку тварин під час німецько-румунської окупації Одеси в період з середини жовтня 1941 по квітень 1944 років.

Фільм присвячений до 100-річного ювілею Одеського зоопарку.

У фінальній сцені фільму відбувається часовий переворот з воєнного періоду 40-х років минулого століття у сьогодення, коли для одеситів відкривається сучасний парадний вхід у зоопарк, з його новими експозиціями, алеями, тінистими альтанками для відпочинку, дитячими атракціонами, сільським двориком, де можна доторкнутися до прекрасного світу братів наших менших.

Підкреслити урочистість моменту допоміг одеський муніципальний оркестр театру духової музики ім. О.Саліка з його незмінним диригентом, заслуженим працівником культури України Михайлом Дзевіком. А старий доглядач зоосаду, роль якого зіграв народний артист України Анатолій Дриженко, завершив свою розповідь для глядачів фільму.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.