З Першотравнем!
З Першотравнем! Події

1 травня 1886 року в американському місті Чикаго почалися багатотисячні протести робітників. Вони вимагали встановлення 8-годинного робочого дня ті підвищення зарплатні. Під час численних сутичок мітингувальників з поліціянтами загинуло кілька людей з обох сторін. З того часу страйки проводилися щороку і мали більш мирний характер. 1886 до протестів приєдналися робітники багатьох великих міст США, але влада придушила протест.

У 1888 році 1 травня було оголошене Днем загальнонаціональної боротьби за права робітників. Наступного року на Міжнародному конгресі робітничих партій цей день було обрано для організації інтернаціональної демонстрації. В 1890 році до протестів долучилися в Австрії, Чехії, Франції, Угорщині, Італії, Франції. Акція також була проведена у Львові.

Свято відзначається в 143 країнах і територіях світу.

Традиційно Першотравень асоціюється з пікніками та святкуваннями на природі. Та все ж пам'ятайте про правила карантину і при нагоді переглядайте улюблені фільми Одеської кіностудії! Ми працювали понад 100 років, щоб ви сьогодні приємно відпочили!)

Переходьте за посиланням та обирайте улюблені фільми для перегляду!)

https://www.youtube.com/channel/UCxh_TkSralaVxmsLNYCXeoQ

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.