«Як зняти кіно без бюджету?».
«Як зняти кіно без бюджету?». Анонси

В День українського кіно на Одеській кіностудії відбулась панельна дискусія за участі молодих кінематографістів на тему: «Як зняти кіно без бюджету?».

У дискусії взяли участь продюсер та режисер, засновник Гільдії фільммейкерів Одеси Ігор Рябчук, продюсер студії Cinema 6k Ігор Раздорожний, продюсер фільму «5 терапія» Олексій Кононенко, сценарист, режисер і продюсер Юлія Курбатова, а також продюсер, режисер і сценарист Олександр Беляк. Модератор – комерційний директор Одеської кіностудії Максим Мієнко.

Відкрив зустріч Ігор Рябчук презентацією у стилі – не пиши сценарій – буде класне кіно; творчість має бути на майданчику – не треба робити сторіборд; не працюй з акторами – вони мають імпровізувати; не говори нікому, що знімаєш кіно – бо прикмета погана та ін. Всі тези презентації викрили основні помилки, що роблять початківці, створюючи кіно.

Підсумовуючи, всі експерти зійшлись на думці, що знімати кіно без бюджету можливо та необхідно, маючи ресурс, навички та гарну ідею, набираючись власного досвіду та створюючи портфоліо. Фахівці також порадили молодим кінематографістам спочатку відповісти собі на запитання «Чому я хочу знімати кіно?», а потім – багато вчитись, для створення найякіснішого власного «Я», яке завжди бачить глядач на великому екрані.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.