Юджин Чаплін на Одеській кіностудії
Юджин Чаплін на Одеській кіностудії Анонси

Одеську кіностудію відвідав Юджин Чаплін. Гостя провели по території кіностудії, познайомили з її історією, провели час у недавно відремонтованому кафе…

Синові Чарлі Чапліна показали два місцевих музеї – музей-експозицію кіно Одеської кіностудії та недавно відкритий музей знімально-освітлювальної техніки ім. І. Тимченка.

Останньою експозицією гість зацікавився із особливим інтересом  – за професією Юджин Чаплін є інженером звукозапису (працював із Роллінг Стоунс. Квіном…), тому більшість експонатів йому знайомі, а інші – наприклад, монтажний стіл для роботи із плівкою,  - нагадали йому дитинство та роботу батька за таким столом.

На прохання фотографа  Юджин сів за монтажний стіл, не відмовився попозувати й біля гримерного столику, однак зазначив, що батько ніколи не користувався послугами гримерів, все робив сам.

Юджин із задоволенням відчув себе одеситом, знаходячись у декорації старої одеської квартири, професійно оцінивши при цьому правильно виставлене світло у павільйоні. А у декораціях до фільму «Узнік замку Іф» Чаплін згадав, що у першій екранізації роману американською студією головну роль зіграв його прадід по  материнській  лінії.

 65-річного Юджина Чапліна  на кіностудію привела у більшій мірі природна цікавість: маючи кінематографічну професію, знявши декілька документальних стрічок про творчість батька, він навіть не підозрював, що в Одесі є така велика працююча кіностудія.  Про це йому розповіли декілька місяців тому,  коли він вперше приїхав до Одеси  як почесний гість Комедіади.

  • Мені розповіли про існування в Одесі кіностудії у День сміху, тому спочатку я подумав, що це жарт, - пояснюючи, що більшість кіностудій у світі зараз мають важкі часи, фінансування не вистачає, тому був приємно вражений, що Одеська кіностудія працює.

Це Юджин відмітив у бесіді із керівником Одеської кіностудії Андрієм Осіповим. Говорили про творчі плани – гостя й кіностудії – про неекранізовані сценарії  - останній сценарій Чарлі Чапліна, який неможливо віддати іншому режисерові, бо вийде не те, про сценарій Кіри Муратової , який у радянські часи був не допущений до екранізації.

У кінці зустрічі швейцарській гість зазначив, що Україна переживає зараз важкі часи.  Але країні треба зберегти свою автентичність.

 

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.