Одеська кіностудія розпочинає співпрацю  з норвезькою кінокомпанією FilmCamp
Одеська кіностудія розпочинає співпрацю з норвезькою кінокомпанією FilmCamp Події

Цього тижня, в рамках Україно-Норвезького бізнес форуму однією з тем було – кіно.

 

Міністр культури України Євген Нищук кілька днів вивчав успішне виробництво фільмів у Норвегії. Мета міністра - залучити іноземний капітал, зокрема, на Одеську кіностудію.

 

«Відродження Одеської кіностудії, її модернізація і прихід туди європейських і світових кінокомпаній дасть можливість зробити привабливим весь південний регіон України загалом, дасть нові робочі місця», - зазначив Євген Нищук, Міністр культури України

 

Одеська Кіностудія уже розпочинає співпрацю з норвезькою кінокомпанією FilmCamp.

 

FilmCamp – молода компанія, але тут вже зняли десятки успішних фільмів.Вона унікальна тим, що розташована за полярним колом. Норвежці можуть похвалитись не лише сучасним обладнанням, великими павільйонами, а й особливо красивою природою.

 

Продюсери двох країн висловлюють обґрунтовані сподівання на успіх спільного проекту, оскільки обидві кінокомпанії розташовані у красивих місцях. До того ж норвежці вміють знаходити фінансування для фільмів, які купують на Заході.

 

Керівник з виробництва Свен Андерсен порівнює FilmCamp з Одеською Кіностудією на якій він бував не один раз- «У вас такі досвідчені і талановиті люди, у вас така сильна кіноіндустрія. Проблема власне – це стосунки з західним ринком. У Норвегії теж були такі проблеми, але ми їх вирішили. І ми цим досвідом хочемо поділитись»

 

Член наглядової ради Одеської Кіностудії Олександр Ткаченко зазначив - «Для нас найважливіше переорієнтувати Одесу, яка раніше працювала переважно зросійським ринком, на ринок європейський. Саме завдяки норвезьким колегам, які багато працюють на європейському ринку, мають досвід, експертизу, ми сподіваємось створити спільний бренд, який могли б просувати в Європі»

 

Норвежці не лише вміють працювати з Європою, вони уже знають як залучити серйозні фонди і збирати великі бюджети на кіно. Якщо вдасться об’єднати можливості FilmCamp і Одеської Кіностудії, продюсери отримають можливості зйомок у чудових локаціях – як на півночі Норвегії, так і на півдні України.

 

 

На основі матеріалуtsn.ua

 

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.