Одеська кіностудія уклала угоду з Держкіно про фінансування фільму «Пам’ять сонця»
Одеська кіностудія уклала угоду з Держкіно про фінансування фільму «Пам’ять сонця» Події

5 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією ПрАт «Одеська кіностудія» контракт про надання кінопроекту «Пам’ять сонця» державної фінансової підтримки розміром 14 млн 011 тис. 034 грн при загальній вартості виробництва фільму 28 млн 022 тис. 568 грн.

 

Кінопроект спільної українсько-грузинської стрічки «Пам’ять сонця» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером картини є Костянтин Коновалов. Автори сценарію – Євген Тимошенко та Костянтин Коновалов, продюсери фільму – Андрій Осіпов, Юрій Калиновський, Мірза Давітая та Заза Урушадзе.

Голова правління Одеської кіностудії, копродюсер фільму Андрій Осіпов зазначив: «Ми раді, що «Пам’ять сонця» став не просто першим проектом, який підтримало Держкіно, але і проектом, що буде реалізовано у співпраці з грузинськими та турецькими виробниками. Вдячні Держкіно за довіру і віримо, що фільм матиме перспективи для прокату не лише в Україні, а й у цих двох країнах»

Події історично-пригодницької стрічки «Пам’ять сонця» відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я. Молодий козак Андрій має доставити листа до Хаджибея, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб визволити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти зрадника, який господарює у фортеці.

Зйомки ключових сцен фільму планується провести на території Білгород-Дністровської фортеці. 

Прем’єра картини в Україні відбудеться навесні 2020 року.

Презентацію кінопроекту під час пітчингів Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Wd34tU4jAeY.

  

 

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.