У Києві відбудеться показ фільму "Тарас. Повернення "
У Києві відбудеться показ фільму "Тарас. Повернення " Анонси

9 березня в 18.00 в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві (бул. Т. Шевченка, 12) відбудеться спеціальний показ художнього фільму "Тарас. Повернення", створеного за підтримки Одеської кіностудії до 205-ї річниці від дня народження поета.

Автором сценарію і режисером фільму виступив актор, літератор та режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Ролі у фільмі виконують Борис Орлов (у ролі Тараса), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Анна Топчій, Акніет Орінтай. Фільм створений компанією "Інсайтмедіа" продюсерський центр ", Одеською кіностудією і Tanaris Production (Казахстан).

Зйомки проходили в Києві, Одесі, на території Акерманської фортеці в Білгород-Дністровську, а також в Мангістауськоїта Алматинської областях в Казахстані.

«Герой фільму - легендарна особистість, про яку складалося сотні легенд та історій, його твори давно стали нетлінною та важливою частиною духовного єства українського народу. Фільм «Тарас. Повернення» розповість про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка в Казахстані, про те літо, коли поет був засланий на військову службу в російську царську армію, а також про те, як таємний агент Петербурга намагався зробити все, щоб Шевченко залишився там назавжди. Частина зйомок проходила в Одесі. Кіностудія повністю забезпечила знімальний процес технічним обладнанням, унікальними історичними костюмами, а також організувала зйомки в своїх павільйонах », - прокоментував Андрій Осипов, глава правління Одеської кіностудії.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.