Одеська кіностудія презентує фільм в Болгарії
Одеська кіностудія презентує фільм в Болгарії Анонси

26 лютого, в м. Софія, Болгарія, відбудеться прем'єра фільму «Гешев», спільного виробництва болгарської кінокомпанії Пи Арт Индъстри та Одеської кіностудії. Фільм створено за підтримки Держкіно Болгарії. В Будинку Кіно глядачі вперше побачать роботу, якій команда присвятила три роки.

 

Документальний фільм «Гешев» режисера Василя Баркова розповідає про Николу Гешева, незамінного начальника поліції в Королівстві Болгарія в 30-40 - роках 20 століття. Творці фільму відновили хронологію його життя і спробували зазирнути в його душу і думки.

 

Десятки років Гешев вів боротьбу з будь-якими нелегальними рухами, які загрожували засадам державності, але перш за все боровся з комуністами і комуністичною небезпекою. Для одних Гешев злий геній, для інших - просто талановитий поліцейський. Гешев безслідно зник 9 вересня 1944 року, коли радянські війська увійшли в Болгарію. За деякими даними, він був убитий при спробі перетнути кордон з Туреччиною, згідно з іншими - дожив до глибокої старості десь у світі. Гешев є однією з найбільш загадкових постатей в історії Болгарії.

 

«Герой фільму - легендарна і загадкова особистість. Він розробив унікальні методи боротьби з комунізмом, які використовуються і зараз. Ця історія важлива також і для нас, як приклад подолання радянського минулого. Режисер Васил Барков давній друг і партнер Одеської кіностудії. Частина зйомок фільму проходила в Одесі і на території кіностудії. Кіностудія надала підтримку в зйомках, а також сприяла отриманню доступу до кіноархівів, частина кадрів яких включена в фільм», - прокоментував Андрій Осіпов, голова правління Одеської кіностудії

 

Прем'єру фільму відвідають Жанна Караіванова, директор Держкіно Болгарії; Румен Димитров, заст. Міністра культури Болгарії; Віталій Москаленко, посол України в Болгарії

 

Болгарія/ Україна 2019 г, 90 мин

Режисер: Васил Барков

Сценарій: Марин Дамянов

Оператор: Красимир Андонов

Музика: Калин Николов

Художник: Елена Тренчева

Продюсери: Пи Арт Индъстри – Пенко Русев, Одеська кіностудія - Андрій Осіпов

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.