Визначено переможців V Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT Источник: http://viknaodessa.od.ua/odessafilm/?viznacheno-peremozhtsiv-kinofestivalyu-next
Визначено переможців V Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT Источник: http://viknaodessa.od.ua/odessafilm/?viznacheno-peremozhtsiv-kinofestivalyu-next Анонси

В Одесі завершися ювілейний – V Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT.

Майданчиками для проведення кінофоруму стали Одеська кіностудія, мережа кінотеатрів «Планета кіно» та УДЦ «Молода гвардія». Для участі в ньому, як розповіла організатор NEXT Ольга Щербакова, було надіслано 440 заявок від творців аматорського кіно з усієї України, для перегляду ж та оцінки відібрали 18. Протягом двох днів на фестивалі відбувались творчі зустрічі та майстер-класи, учасники дізнались, як пройти кастинг та отримати роль у театрі і кіно, змогли побачити, як працює режисер з актором, спробували, як то воно – бути в гримі та костюмі, відчули себе на справжніх кінопробах, отримали поради й фахові настанови від професійних кінематографістів. А головне – дивилися кіно.

За традицією, на NEXT, що створений як фестиваль про дітей і для дітей, працюють два журі – професійне (доросле) і дитяче. До першого, очолюваного відомим актором та режисером Віктором Андрієнком, увійшли продюсер Марія Каель, режисери Юрій Ковальов та Сергій Аксьонов, режисер і сценарист Микита Буданцов, актор і режисер Олег Карпенко й актор Віталій Ажнов. Головою дитячого журі став 15-річний Артем Ігнатов з Харкова. Також стрічки нинішнього фестивалю оцінювали Вероніка Безкоровайна (Полтава), Анастасія Борщ (Запоріжжя), Мірра Борисенко, Настя Коваленко і Ліза Кошуба (Одеса), Софія Таранець (Кропивницький), Дмитро Пілявський (Сміла, Черкаська область) та Олександра Бондаренко (Стебник, Львівська область), яка представляла дитячий центр «Молода гвардія». На церемонії закриття фестивалю було оголошено, хто ж став переможцем ювілейного NEXT. Найкращий фільм, на думку дорослого журі, – «Ко(а)за», знятий учнями київської кіно школи.

Дитяче журі віддало першість фільму «Історія робота R32» (Запоріжжя). У номінації «Краща акторська гра» перемогла «Ко(а)за». Диплом та нагороду за кращу режисерську роботу отримала стрічка «Крутые бабки» продюсерського центру «Домінік Джокер» з Одеси. У номінації «Актуальність теми» на думку дитячого журі переміг фільм «Спички» Артмаксфильм (Одеса). Переможцем у номінації «Музика як герой фільму» визнано стрічку «Ожившие монстры», створену юними кіноаматорами з Волновахи. Диплом за «Креативність сюжету» отримав фільм «Олег» Олени Кутінової (Одеса), а нагородою «За грим та костюм» відзначено «Остров» з кіножурналу «Байки». Спеціальний приз від продюсерів фільму «Пригоди Святого Миколая» Марії Каель та Марічки Дончик отримала стрічка «Індивідууми» (Київ).

До побажань учасникам і переможцям фестивалю, які пролунали на церемонії закриття, долучився голова дорослого журі Віктор Андрієнко, привітавши їх через відео. «Шкода, що життя вносить свої корективи, мені довелось поїхати через зйомки. Але то не важливо, – сказав він. – Важливо – що таки стався перший ювілей нашого дитячого кінофестивалю NEXT, який відбувся вже вп'яте. Коли ми розпочинали, навіть не вірили, що це можливо, але це сталося. І це шикарно! Я бажаю всім учасникам нових творчих робіт, а переможцям – ще більше перемог, а головне – продовжувати, не зупинятись на досягнутому.

Знаєте, кінець кожного фестивалю – це народження нового. Тільки-но завершується нинішній, одразу думаємо про те, як робити наступний. І тому я вітаю всіх, а особливо – майбутніх переможців вже VI кінофестивалю NEXT».


Источник: http://viknaodessa.od.ua/odessafilm/?viznacheno-peremozhtsiv-kinofestivalyu-next

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.