Закадрові таємниці кіно
Закадрові таємниці кіно Події

Пересічний глядач може так і не дізнатися секретів знімального майданчика. Та ми розкриємо деякі закадрові таємниці кіно!

1. Сльози у кадрі

Заплакати за сценарієм насправді дуже важко. Тому доводиться використовувати хитрі трюки: капати в очі спеціальний розчин або вдаватися до допомоги цибулі.

2. Костюми

Костюми не перуть, щоб вони не вицвітали. Щоб зберегти свіжість, одяг збризкують горілкою з додаванням аромату.

3. Цигарки

За сценарієм актор повинен курити постійно, одну за одною. А уявіть, скільки може бути дублів! Щоб не нашкодити здоров'ю, використовують особливі сигарети: на трав'яній основі без нікотину. (Користуємося доречністю нагадати всім, що паління шкідливе для організму)

4. Освітлення

Нерідко буває так, що на екрані ми бачимо саму лише настільну лампу збоку від актора. Але його обличчя прекрасно освітлене. Робота освітлювача була і залишається однією з ключових в кінематографі з самого його народження.

5. Мокрий асфальт

Щоб нічні сцени на відкритому повітрі виглядали більш ефектно, знімальний майданчик завжди поливають водою. Тоді земля та трава в променях софітів дають гарні зображення, і глядач бачить на екрані барвисту, хоч і створену у темний час доби, картинку.

6. Балакуча масовка

Часто на задньому плані ми бачимо масовку, яка щось бурхливо обговорює на тлі головних героїв. Насправді вони пошепки бурмочуть щось типу «горох, кукурудза, морква», щоб на екрані було видно роботу губ. Також режисери просять додавати більше пластики тіла і жестикуляції, щоб підкреслити емоційну напругу, що відбувається.

7. Фінальні титри

Фінальний список, який ми бачимо в кінці фільму, насправді не може вмістити всіх, хто брав участь в роботі. Їх неймовірно багато!

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.