Одеська кіностудія розпочинає роботу над зйомками фільму «Пам’ять Сонця»
Одеська кіностудія розпочинає роботу над зйомками фільму «Пам’ять Сонця» Кінопроекти

Вчора, 3 вересня, комісія Держкіно одноголосно схвалила вдосконалений сценарій і нову знімальну группу повнометражного художнього фільму Одеської кіностудії «Пам’ять сонця».

Нагадаємо, у 2016 році проект фільму «Пам’ять сонця» переміг у 9-му пітчингу Держкіно. Пізніше, новим керівництвом кіностудії було прийнято рішення доопрацювати і покращити сценарій фільму, підсилити творчу групу. На сьогодні, для роботи над фільмом зібралась сильна міжнародна команда: креативний продюсер та художній керівник проекту - оскаровський номінант Заза Урушадзе (Грузія), продюсер Мірза Давітая (США), оператор-постановник Володимир Гуєвський, композитор, музичний продюсер Сергій Могилевський та інші. Автор сценарію – Євгеній Тимошенко. Режисером-постановником стрічки виступить Костянтин Коновалов, який є штатним режисером Одеської кіностудії та має досвід участі в багатьох знакових кінопроектах.

«Фільм «Пам’ять сонця» - це проект в стилі найкращих кінострічок з багаторічної історії Одеської кіностудії. Пригодницький фільм для сімейного перегляду. Велика дружба та пристрасне кохання, фехтування, переслідування, скачки, двобої, постріли, вибухи, боротьба проти несправедливості та мужні, відважні герої і не менш відважні та чарівні героїні. При цьому, в фільмі розкривається непроста тема задунайського козацтва» – коментує ідею проектуАндрій Осіпов, голова правління Одеської кіностудії.

Підготовчий період розпочнеться у листопаді цього року. Початок зйомок фільму заплановано на квітень 2019 року.

«Пам’ять сонця» відтворює події кінця ХVIII сторіччя - Османська Порта та Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор’я. Тримається остання фортеця – Хаджибей. Козаки-Задунайці посилають козака Андрія до турецького коменданта фортеці Ахмет-паші з листом, в якому таємне повідомлення надзвичайної ваги, що стосується війни. Ахмет-паша має великий вплив на султана, тож він мусить відправити цей лист морем у Стамбул – особисто султану. Але Хаджибей взято, поранений Ахмет-паша у темниці. За таких обставин починає розвиватись сюжетна лінія фільму.

Прес-служба Одеської кіностудії

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.