Кіностудія “Альба-фільм" та Одеська кіностудія визначили фіналістів експериментальної сценарної лабораторії "Кіно-Авеню"
Кіностудія “Альба-фільм" та Одеська кіностудія визначили фіналістів експериментальної сценарної лабораторії "Кіно-Авеню" Анонси

Кіностудія “Альба-фільм" та Одеська кіностудія визначили фіналістів експериментальної сценарної лабораторії "Кіно-Авеню" (“FilmAve.”), за підтримки Українського культурного фонду

Вперше в Україні створена унікальна сценарна лабораторія, де учасники пройдуть глибинний процес розробки сценарних проектів за класичною методологією – починаючи з групового аналізу сценарію скрипт-докторами, усамітнення в резиденції в мальовничому місці на три тижні для переробки сценарію, до читки переписаного сценарію перед фокус групою майбутнього фільму.

Відбір сценаріїв у лабораторію закінчився 19 вересня 2018 року. Участь в лабораторії є безкоштовною. До фіналу увійшло вісім сценаріїв:

1. "Доктор" (Коновалов К. Г.)
2. "Іловайськ". (Положій Є. В., за участі Кавуна А. О.)
3. "Клеман, історія однієї Гільотини". (Хохолкін А. С. )
4. "На відстані води". (Уманський О. Г., Євстратенко А.С. )
5. "Воля". (Баженов С. О.)
6. "Червоний. Коло вогню". (Кокотюха А. А.)
7. "Світоч свободи". (Кирильчук М. М.)
8. "Інший глобус". (Кошин Є. Б.)

Завершиться практикум круглим столом, на якому буде підбито підсумки проведеної роботи, дано оцінку її результату та отриманому досвіду, а також обговорено інші актуальні для сценаристів питання.

Більше інформації на сайті - https://filmave.jimdofree.com/

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.